BLOG: Najbolj brane proizvodne vsebine v 2021

Kaj je najbolj zanimalo slovenske proizvodnike v preteklem letu?

Predstavljamo lestvico 10 najbolj branih in največkrat naročenih vsebin v 2021, ki jih pripravljamo skupaj s strokovnjaki, vodji in sodelavci iz proizvodne branže.

E-priročnik: Zakaj vse več proizvodnih podjetij spremlja kazalnik OEE

Podjetja budno spremljajo finančne in poslovne kazalnike, žal pa ti pogosto ne prikazujejo pravega stanja v proizvodnji. Ker je v zadnjem času vse več pozornosti usmerjene v kazalnik učinkovitosti (OEE), smo pripravili brezplačni priročnik, kjer povzemamo najpogostejše izgube in predlagamo, kje začeti z izboljšavami.


Video: Razširjen nabavni proces, asist. dr. Marko Budler, Ekonomska fakulteta

Nabava je učinkovita, če materiale in surovine zagotovi pravočasno in v pravih količinah, predvidi skrite stroške, se povezuje z razvojem, pozna specifike proizvodnje in izbira tiste dobavitelje, ki izdelkom ali storitvam prinašajo dodano vrednost. V posnetku predstavljamo, kako nabava vpliva na uspešnost poslovanja, kako podrobno spremljati mrežo dobaviteljev in druge pomembne vidike nabave v proizvodnem podjetju.

 

E-priročnik: 5 priložnosti za proizvodnjo v izrednih razmerah

Kaj je bistveno drugačnega v izrednih razmerah in na kaj staviti v prihodnje, da ostanemo konkurenčni? V brezplačnem priročniku smo izpostavili 5 načinov razmišljanja, ki so se v praksi izkazali za uspešne.

 

Blog: Nova uredba o embalaži in odpadni embalaži od 1. julija dalje

Še posebej tisti podjetniki, ki izdelke kupujejo v tujini, morajo od 1. julija 2021 dalje beležiti embalažo. Po zakonu ne velja več omejitev za 15 ton embalaže letno, ampak so k poročanju zavezana vsa podjetja, ne glede na količino.

 

Video: Kaj proizvodnja pričakuje od nabave, Tomaž Dular in Tibor Zavrl

Kako uskladiti proizvodnjo, nabavo in prodajo, da celoten proces deluje usklajeno in kar se da optimalno? Rešitve so učinkovite le takrat, ko službe med seboj aktivno sodelujejo. V posnetku razkrivamo, kako optimalno vpostaviti komunikacijo med različnimi funkcijami in katere kazalnike oblikovati za čim boljši izkoristek tako v nabavi kot v proizvodnji.

 

Blog: Kje se skriva ključ do uspešne proizvodnje

Prazna proizvodnja težko zadosti pričakovanjem kupcev. Kakovostni analitični podatki in digitalizacija, od prodaje do nabave, usmerjajo proizvodna podjetja k oblikovanju prave nabavne strategije za uspešno proizvodnjo.

 

Blog: Kako planirati proizvodnjo in prodajo brez pravih podatkov

Ocene čez palec sicer do neke mere delujejo, nikakor pa niso dovolj, če želimo svojo proizvodnjo konstanto optimizirati in prodajno rasti. V tem primeru pomaga ustrezen monitoring.

 

E-priročnik: Napovedi 2021 – kako bo z oskrbovalnimi verigami v proizvodnji

Analitska hiša McKinsey je konec leta 2020 poročala, da kar 93 % direktorjev v podjetjih dela na krepitvi odpornosti oskrbovalnih verig. V brezplačnem priročniku smo v začetku 2021 zbrali izsledke raziskav in napovedi, kaj bo v prihajajočih mesecih ostalo nespremnjeno in na katerih področjih so se obetali pospešeni premiki.

 

Blog: Opremljanje tovarn je mogoče korenito spremeniti – predsednik uprave Matjaž Vnuk, Daihen Varstroj

V podjetju Daihen Varstroj so se izziva z omejitvijo gibanja v času pandemije lotili inovativno. Nekoč na terenu, po novem večinoma na daljavo neposredno iz tovarne, tudi z uvedbo lastnega sistema izobraževanj.

 

Intervju: Nabava je proces, ki odločilno vpliva na razvoj podjetja –  direktorica Aleša Mižigoj, Medex

V intervjuju nam ga. Aleša Mižigoj razkrije, zakaj bistvo nabave ni le v tem, da imaš stvari ob pravem času na pravem mestu in v pravih količinah, ter katere prednosti je v podjetje prinesla inform

atizacija procesov.

 
 
 
 
(Visited 168 times, 1 visits today)